Åsiktsinlägg - Näthat

Här i världen har man fri tillgång till att skada människor utan att ens röra dom, du behöver inte ens öppna munnen för du kan bara trycka på "enter" och skicka iväg hot och tankar som får personen att må illa.
Personen kan få gå med kommentaren i tanken flera minuter, timmar, dygn och veckor medans du bara loggar ut och sen är allt frid och fröjd. 
 
Alltså Näthatet 2013.
 
På instagram förekommer det otroliga mängder med kommentarer som bara kväver ditt självförtroende och tröttar ut dig, låter dig få spöktankar "Vad är det för fel på mig" och "varför är jag inte som alla andra". 
 
Det är då du måste höja ditt huvud, och skrämma iväg dina tankar om att du inte är lika mycket värd som alla andra och visa personer som kan göra något åt det, visa vuxna och sätta dit dom som försöker förstöra din dag men visa att dom inte lyckas. 
 
Du måste visa att dom gör fel och dom inte har rätt att lägga sin skit på dig. Dom har inte rätt att dumpa kommentarer sådär. Det uttryck jag hatar mest i hela världen är "Alla har rätt att ha sin åsikt" Men inte att skriva den för att trycka ner människor, haha självklart att det inte är en åsikt att trycka ner andra för att höja tronen för sig själv.
 
Men vem skulle egentligen bara skriva saker för att trycka ner varann? Det måste vara någon psykiskstörd person...
 
Men nej det behöver det inte vara, det kan vara en person som har blivit ordentligt krossad och ledsen, en person som ber om att få veta vart gränsen går. För tror ni att personen tjänar pengar på det? Nej då kanske den måste skaffa kunskap om hur långt man kan gå. Är inte det ganska självklart, för vad tjänar du att skicka iväg en elak kommentar eller skapa ett elakt inlägg och stänga ut en person? INGET FÖRUTOM KUNSKAP NÄR PERSONEN SÄGER TILL !!
 
En stark tjej som kämpar med detta dagligen är 13- åriga Nellie, som skapar sin egen väg fast hon dag för dag får kommentarer på hennes instagram. Kommentarer som söker uppmärksamhet och gått över gränsen.
 
Samtidigt som Nellies "fans" försvarar henne och stärker upp varann med "girlpower". Men ibland spårar det ur tyvärr, ibland blir det kaos och folk kallar varann för elaka saker och skällsord smäller hit och dit. Och då står Nellie där och får se alla dessa hemska hot och anklagelser som träffar varann. Som gör att flera går med klumpen i magen för en lång tid.
 
Så innan du tänker skicka en kommentar oavsett vad du skriver, tänk till:
 
*Hur många tar åt sig kommentaren på ett positivt sätt?
*Hur många tar åt sig kommentaren på fel sätt och får gå med klumpen i magen?
*Är min kommentar emot näthat?
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0