Chill

Idag har jag gått runt i troser och morgonrock heeeela dagen, inte gjort något vettigt alls haha. Såååå skönt ibland efter en stressig vecka! 

Ska sätta på lite musik och sova lite nu sen blir det nog sätta på lite extra färg på ögonbrynen. Galen dag, right? 



Myspysig dag

Dagen har bara rullat på som vanligt, gick nästintill osminkad i skolan. Stolt as hell! 

Har invandring som flex, spännande ämne med mycket tycka och tänka faktiskt. 

Sen åkte jag till en kompis, hade mysigt! 

Så inget så oehört intressant har hänt, ni får iallafall veta att jag lever :) 

Bästa Moa ❤️

Rabat - dagens träning

Idag, fyfan vilken häst! Hon bara rullade på och arbetade så jävla bra, var verkligen superglad så glad att hon fick lång tygel och pusta. 

När vi kör igång igen = jävulshäst rent ut sagt. 

Då förvandlas hon till en tittig liten ponny som är så jävla surtant... 

Så idag tänker jag på att halva ridpasset gick bra, ungefär som det är med glaset man kan se glaset som halvtomt eller halvfullt. Idag ser jag det som halvfullt :) 




Ordet vi ryttare känner till - missförstånd.

När jag rider Rabat och hon gör tvärt emot allt jag än vill så blir jag oftast grymt arg och besviken på både hon och mig. Det är nog min största svaghet i ridningen.  

Ibland så vill jag bara hoppa av och leda in henne i stallet men det är då jag påminner mig själv om det enda ordet som är problemet till att det inte går som jag vill - Missförstånd kallas det. 

För viljan har jag, och jag vill verkligen lyckas men ibland brottas viljan & missförståndet mellan hästen och ryttaren. 

Det är då man ska stanna upp och rätta sig själv, sitter jag verkligen stadigt i sadeln? Har jag kontroll på allt? Gör jag det tydligt så vi förstår varann? För hästen är ju allt ditt jobb och slit. Det är du som formar den. 

Och så finns det ju vissa ryttare som har blivit bortförda i bubblan med skarpa bett, remmar hit och dit och stora kraftiga sporrar. 

Dock har dom svårt att fatta det själva, tyvärr men hörni jag ser inte viljan där. Jag ser press. Där blir dom inte behandlade som djur, utan mer som maskiner. Motsatsen till människans bästa vän. 

Som ekipage tycker jag man ska kriga tillsammans om prispallen, inte mot varann som det intrycket det ger när det vita skummet trillar ur hästens mun och huvudet går så långt ner så man tänker att den där "hästen knäcks av närsomhelst" .

Jag kom ihåg när jag hyrde en ponny, dag ut och dag in fick jag höra vad jag skulle ha på honom. Kändes som dom trodde Att jag inte skulle klara av honom. 

Det var just då jag satte ner foten och knäppte loss rem för rem. Tillslut fanns inte ens en sadel. 

Och all träning, varje dag jag kom hem med skrapsår på knäna. Ökade min vilja att kunna lyckas. 

Det tog tid vet ni, inte på 3 veckor direkt men Tillslut galopperade jag med långa tyglar barbacka utan att trilla av. 

Det kallas seger, och nej man kan inte köpa det eller ta genvägen med massor med hjälpmedel. Utan det är något man jobbar för, när man har den starka viljan kan man göra allt 


Såhär brukar mitt ridpass se ut. Både framgång och missförstånd. Ja så är det jag är 13 år och äger en ponny på 4:a år, vi kommer misslyckas och vi kommer lära oss tillsammans. 






Varför jag inte bloggat:

* Mått otroligt dåligt, inte velat blogga på sånt humör så fel saker inte kommer ut. 

* inget nytt som bloggen kräver att få veta har hänt förutom hoppträningen i söndags. 

* kommer antagligen inte blogga seriöst på några dagar, ska orka ens sminka mig först... 

So here får ni ändån lite ursäkter varför jag låter bloggen stå några dagar. 



Min bästa kämpande Mamma ❤️

Idag blir det en mysig dag med mamma. Tyckte det börjar bli dags igen att ta nya tag och lära känna varann bättre? Så idag ska vi ut och springa sen så ska vi ha spa kväll med ansiktsmasker och choklad. 

Älskar dej underbara mamma ❤️

Segt

Denna kvällen mår jag skit,skit,skit & Skit! Och nej jag har inget dåligt liv bara en dålig dag 😒


2 hästar

Idag har Rabat fått gå ett litet mer springliknande pass, hon verkade lite känslig i munnen så jag brydde mej inte så mycket om att hålla på för mkt i det området och försökte arbeta med benen. Men nej inte ens det gick! Hon var för spänd idag. 

Sen så mockade och gjorde spånet alldeles jämnt, inte en grop syndes! 
Sen så fixade jag skåpet .
slängde ett par mögliga tyglar :( och smörjde sadeln. 

Sen frågade Jannike mej ifall jag hade lust att ta suppan, självklart liksom! 

Så i början skrittade jag henne lite längre och kände igenom henne från topp till tå. Sedan kortade jag tyglarna och kände på bromsen och gasen lite, allt var perfekt fast lite svårt att få henne att gå i spåret! Men sen ökade jag till trav och hon travade lydigt på i snabbt tempo och med lite längre tyglar. 

När jag hade värmt upp henne så började jag ställa lite krav och låta henne ställa sig och börja jobba lite, det gick underbart och hon trampade på bra! 

I skritten var hon väldigt svårjobbad men det lyckades också! 

Jannike frågade ifall jag ville ta några skutt, Suppan är verkligen skitpigg! Men det var bara roligt! 

Så först kom jag på 4:a bommar sen så kom hon i trav på hindret den första rundan. Senare började jag lägga in avsaktningar och halter, ökningar och volter. 

Hon var så jävla pigg asså! Det gick bara snabbare och snabbare, då och då gjorde jag extra volter för att få henne att lugna sig. 

DUKTIGA PONNY!! ❤️ 



För stark för vissa

Står kvar med mina fötter i marken. 
När alla spottar på mig så sträcker jag på ryggen och höjer huvudet. 

Det som skrivs här är MINA tankar, yes en 13 årig tjej på ölandsfriskola kanske? Men här folket får ni en "K-bry" rätt in i facet för det som skrivs är min syn på saker. Gillar ni det och höjer tummen, så bockar jag och bugar för er.

 Men så fort ni ser att jag är stark och jag är mognare än vissa andra för min ålder, accepterar och inser saker och ting så får jag "hat" på mig för den jag är, please go and leave och lägg inte ner tid på att hata när man kan göra så mycket annat här i världen. 

Jag tänker stå stadigt även om stormen kan göra så att bloggen rasar, så om ni en dag ser att jag saknas här så ska ni veta att jag har gått miste om bloggen för att jag står för vem jag är. 

Och till alla er tjejer ett ord - Kämpa! 
För hur mycket folk än kommer dra in för mej och fälla krokben så passerar jag stadigt och höjer huvudet högt för mina åsikter. Jag tänker kämpa till min grav om jag så måste för inte tänker jag backa nu. Utan jag satsar allt när jag är så nära toppen. 

Så visst haters leave tack för This is me.



 


Dagens stall

Dagen började med att åka till stallet med Mamma som är så söt och hänger på! 

Skulle ta in Rabat som var ensam i hagen. När jag precis fick ut henne ur öppningen så hör jag hovar springar mot mej i mörkret, har inga lampor vid privathagarna så kunde endast höra att en häst var påväg mot mej. 

Så vid andra sidan elstaketet svänger en häst av och börjar bocka precis bredvid oss.

Rabat börjar få småpanik men som den snälla hästen hon är så saktar hon av och lugnar sig ganska snabbt. Dock sprang hon nästan över mej men hann putta undan henne.

Hästarna i hagen stimmar runt och springer bockar, skenar överdrivet mkt för att det Rabat ska slappna av och jag tänker att om jag kommer förbi denna hagen så kommer hon vara lugn. 

När jag tar mej förbi hagen så hör jag hovar som slår i marken. Jag kollar bakom mej och ser en häst skena mot elstängsel för snabbt för att ha en chans att sakta av innan, 

Hästen fortsätter och springer rätt in i utgången och bryr sej inte ett dugg om alla elstötar som far igenom kroppen. För hästen har panik springer runt, runt & runt. 

Rabat stressar upp sig springer nästan på mej flera gånger. Försöker prata lugnt med henne och lugna mej själv men när man ändå måste få dit hjälp så fort som möjligt är det svårt att hålla sig lugn. 

Jag var tvungen att tänka snabbt och skrek till mamma att hon var tvungen att stänga så den andra hästen inte sprang ut. Hon klarade det precis och mamma skulle aldrig ha en chans att ta de ponnyn som rymde utan när vi står i småpanik och ropar kommer det en från stallet som lyckas få tag i hästen och tar in honom. 

Inga skador skedde men härdanefter ska jag ha stålhättar och hjälm på mej punk slut. 



Sen ridpasset på Rabat var helt onkontrollerbart i början och hon var överallt. Skojar inte. Hade hackamore med. 

Huvudet högt uppe för att det var 100009 hästar i ridhuset. 

Flera gånger saktade jag av och bara ville gråta, skrika och ta in henne i boxen men något fick mej att stanna den sista gången och intala mej, 

Agnes - om hästen inte arbetar eller lyssnar så kanske du måste komma på vad jag gör för fel. Sitter jag bra i sadeln? Är jag rak? Är mina händer bra och lägger jag det lilla extra trycket om benen? NEJ. 

Hur ska jag lösa det? Jag börjar om från början. 

Självklart gick hon som en pärla och kunde inte sluta rida på henne, ville föralltid vara fastklistrad i hennes sadel! 
Men eftersom hon var såååå duktig så blev det inte så mkt mer ridning än att känna igen henne! 

Hon är kvinnan i mitt liv! Fyfan älskar henne! 



Vilodag

Har precis kommit hem och satt mej vid datorn, Rabat fick en vilodag idag pga lektioner i ridhuset men imorgon blir det ett rejält pass istället! 
 
Amanda Örnestig var så duktig och tog finfina bilder <3  
 

åsiktsinlägg - bisexuell

 
 
Bisexualitet det är när man är intresserad av både kille eller tjej. Det spelar ingen roll vilket kön man är själv utan man är öppen för båda könen. 
 
Jag tycker det är modigt att gå ut med att man är bi eller gay, att man tar den vilda motvinden men fortsätter stå kvar med det man gillar och tycker. Folk som har gått ut med det har även förlorat vänner, folk har blivit rädda och följt strömmen som säger nej tack till kärlek av samma kön.
 
Jag tycker det är helt fucked up helt ärligt - att man riskerar att stå ensam kvar om det skulle hända att man får känslor för en person i samma kön.
 
Forskning har dessutom visat att många bisexuella mår mentalt dåligt i dagens samhälle och de lider i större utsträckning av depression och ångest. 
 
Jag tror att beror på att människor sätter en stämpel "annorlunda" i pannan på en. Man dömmer för lätt och lämnar personen utanför. Och hur ska man reagera i omklädningsrummet, Jag menar alla tjejer är nakna i duschen och tänk om hon kollar in mig? Man säger det till någon kompis som berättar det till en annan kompis och sen går det runt som rena rama viskleken och slutar med 10 frågor på hennes ask. Jag vet hur det går till liksom.
 
Jag vet själv reaktionerna och blickarna som dras när jag säger "jävla va het hon är asså" när jag och några andra kollar på film.
Men asså helt ärligt jag stå för vad jag tycker, har faktiskt 100000 gånger lättare att gå fram och säga till tjejer att dom är vackra än vad jag har till killar. Jag vet inte varför kanske är det girlpower trycket som ger mig mod att säga exakt vad jag tycker.
 
Om jag skulle falla för en person spelar det ingen roll för mig om personen bär bh eller inte utan jag faller för sättet vilka ord som kommer ur munnen och det särkilda sättet personen är på.
 
Och till alla haters MIND YOUR OWN BUSINESS!
 

Jag har landat på fötterna igen.

Äntligen har allt bara rullat på igen, det är nog den skönaste känslan som finns och känna att det funkar. Att jag är på rätt väg igen. Nu med helt andra mål, planer & tankar om min framtid med Rabat.
 
Detta året har jag verkligen utvecklats, jag har mist min enda stora trygghet men stått kvar ensam starkare än någonsin. Jag hittade nya höjdpunkter på dagen, fast det var inte en dans på rosor ska ni veta.
 
Jag har brytit ihop, fått ångestattacker mitt bland folk - Men jag andas fortfarande. Det ligger i mitt förflutna och det är jag förbi, nu höjer jag huvudet och tittar mot mina mål. 
 
Visst finns det dagar då regnet öser ner och man vill lägga sig i en grav och säga hejdå till världen omkring, det är dom dagarna jag måste gräva upp mig själv och påminna mig hur nära jag är mina mål.
 
Påminna mig att lära dom människorna som trotsade mig, som räknade med att jag skulle ge upp en dag.
Dom människorna ska jag le mot när jag galopperar ärovarv, dom ska få se att den lilla tjejen som kom där travandes på den lilla shettisen kunde om hon ville.
 
Och till er mina vänner som har hjälpt mig från att kunna sätta på benskydden rätt till att ta in prisrosetten som trillat ner på marken - Här får ni ett stort fett TACK 
 
 
 
 

Min första pissoar någonsin

Åherregud vilken upplevelse - såg min första pissoar... Min första tanke var nog varför får killarna det så fint med fontäner och allt? 


Livet är ett enda stort spel💃

Varför måste jag minnas vissa stunder som gör så förbaskat ont. Vissa minnen som svider i mig, minnen som gör mig illamående så fort man får upp dom i tanken. 

stunderna som formade mig till den jag står upp som idag. Livet har lärt mig läxor, framgångar och motgångar. Livet har låtit många av mina vänner kommit nära och blivit fiender och tvärt om - fiender har kommit nära och blivit vänner. 

Dom vännerna jag har idag, kanske jag inte ha kvar imorgon. Livet är ett spel, ett jävligt tufft spel. Och jag är en spelare som har förlorat och vunnit, tagit och givit men ändån fortsatt spela. 

Och vad går allt ut på, Vem vinner i slutändan? Jo dom som vågade spela färdigt på egen hand med ett leende, dom som vågade satsa mycket för det dom trodde på. 

Jag har bestämt mig redan från början att jag inte ska ha ett såntdär tråkigt liv. gifta mig med en kille som heter Klas som har glasögon, få 4 barn och "leva lyckligt i alla mina dagar". 

Nej, nej och nej! 

Jag ska ha motgångar, jag ska förlora, men jag ska kunna lära mig rädda situationen. jag ska ha framgångar, lycka, och vinst! 

Mitt liv ska inte vara tråkigt och vara rakt och livlöst, utan det ska gå upp och det ska gå ner. Fram och tillbaks, glad och besviken. 

Jag ska ett spännande liv. smita ut i natten, pussa mamma & pappa förlåt i pannan dagen efter och lära mig. Jag ska ha utegångsförbud för någon galen ide jag fått och lova att aldrig göra om det. Jag ska ha massor historier att berätta för mina framtida barn, men ändån ska jag lyckats med skolan. 

Svårt att skriva ner allt om mamma eller pappa läser detta, men hahah jag tänker inte säga Hej jag är Agnes Heyne den lydigaste fläckfria flickan i hela världen, för nej det är så fel och det kan mina föräldrar intyga! 






Foton

Lite bilder från igårkväll 



Varför är vi aldrig nöjda?

Har smält ihop mej med en låt, sjuuukt bra. Lyssnar på den på morgonen och somnar med den till kvällen.
"Aldrig nöjd" Den är så jäkla självklar, lyssna på texten och orden han vill få fram då får den en plats högst upp på prispallen av mig. 
 
På mig stämmer den in, sitter som en smäck! 
Låten handlar om att man alltid sträva efter något bättre än vad man har, eller något annat behöver inte vara bättre. 
Att dagens människor är aldrig nöjda, utan att gräset på andra sidan alltid är grönt. Varför är det så? 
 
Att varför kan vi inte bara stanna upp och kolla bakom vad vi har med oss istället för att kolla fram och sätta tunga krav på att vi aldrig duger. 
 
Själv har jag extremt högre krav på mig själv, det gäller att tänka till och kolla vad jag har i ryggsäcken och bara stanna upp, njuta av där jag är nu och vägen jag gått.

Första dagen på "Jobbet"

På praoen idag fick vi verkligen känna på hur det var att ta steget och testa att jobba. Vi hade sjukt mycket jobb framför oss och mobilen var det inte en chans att vi skulle hinna ta upp, det bara blev helt fullt med människor och att känna att det inte var jag som var gäst va mer annorlunda än vad jag hade tänkt mig.
 
Det var inte jag som satt ner i dom vältorkade stolarna och smutsade ner tallrikarna som gav hårda jobb att få rena. Utan det var faktiskt jag som fick stå där och kämpa med att göra mina gäster nöjda, jag fick försöka vara så vänlig jag bara kunde och jag fick kämpa för att hinna med alla tallrikar som skulle bort och kaffet som skulle fram.
 
Att mina jobbkamrater för denna veckan jobbar såhär hårt varje dag, från kl 10 till 6 är otroligt. 
Det var en tjej som jobbade hårt och slet ut sig till högsta poäng för att få kunderna att gå iväg mätta och med ett leende, den tjejen sa några meningar som verkligen bankade sig fast på min hjärna. 
 
"Detta är bara mitt första jobb idag, snart ska jag hem till min dotter. Snart ska jag hem och laga mat, städa, ut och gå med hunden, diska & många mer saker behöver ordnas" 
 
Det var där jag fick lite tankar, tänk verkligen vad mina föräldrar jobbar för att jag ska kunna ta lite fil på kvällen och lite varm oboy på morgonen. Dom sliter först på deras första jobb för att kunna ha mig kvar och sen när dom kommer hem så skjutsar dom bort mig till min häst som inte kostar 5 kr direkt. 
 
Att vara gäst må vara lätt bara sitta och begära att kaffet kommer flygandes till mig, medans jag kanske inte tänker redigt hur det känns att stå där och kämpa för att få mig till en nöjd kund. 
 
Kämpa med kaffet som kostade 10 kr, att bära det hit. diska tallrikar och lämna 5 st kaffe till bord nummer 27. 
 
Det låter lätt, right? Men nej verkligen inte.

Prao imorgon

Jaså då är det dags för prao på Kina restaurangen i Kalmar. Vi skulle ha vit tröja/skjort och svarta byxor, sen har man då sovmorgon och behöver inte åka förräns kl 9 👍
 
ska praoa med Becca, det man får göra är väl diska... Skrubba golv...? OCH ÄTAAAAA! ❤️ 
 
 

Töntigaste jag har varit med om!

När ska äntligen världen få lite vett i sig? Med tanke på detta kan det dröja ett tag! 
 

Bara lugn kompis dag

Idag har det varit rätt lugnt, har inte gjort så mkt förutom att träffat en kompis. snackade mest och sånt med henne idag och följde med till busshållplatsen. Hon verkar sjukt underbar, känns redan som jag känt henne längre än vad jag har gjort! 
 
Så ingen mer bloggning idag tror jag 

Kung !

för att komma på andra tankar...
 

Det går upp och det går ner

Det hade varit bäst om denna dagen bara aldrig inträffat. Allt hade precis gått uppåt och nu är jag på botten... Igen. 
 
Varför ska allt krångla till sig hela tiden? Nu igår när jag var som gladast... Och nu idag när jag bara vill gå och lägga mej och aldrig vakna igen, jo men till rätt dagar kan jag vakna igen.
 
Idag har jag varit som svagast, nästan inte haft någon vid min sida... Ingen förstår, och ibland tvivlar jag på vissa personer ifall dom verkligen är mina vänner? 
 
Om allt har en mening, vafan hade detta för mening? 
 
och nu när jag tänkte åka upp till min ponny som jag inte behöver säga ett ord till, hon förstår ändån att jag var ganska ledsen. Istället vänder hon sig och kliar mej på ryggen... 
 
Och sen sög träningen, jag hade för mkt att tänka på och hon var fööööör pigg... Hon brydde sig inte ett skit och var stark som fan så denna dagen hade varit bättre om den aldrig inträffat! 
 
men jag hoppas att allt vänder sig och kommer på rätta spår

Min bästa <3

 

Normal dag

Idag har det varit en såndär typisk normal dag, men ännu bättre. Idag har jag varit gladare än vad jag brukar vara, varför har jag ingen aning om eller jo lite kanske jag vet... 
 
Men på morgonen bara rullade allt på och det var superskönt att bara kunna duscha bort tiden lite. Sen åkte sminket på och håret plattades, tänderna borstades och såntdär. Hela dagen gick supersnabbt och i skolan hade jag faktiskt ovanligt kul, bästa personerna <3
 
 
 
 
Älska dej min fina <3
 

Åsiktsinlägg - Näthat

Här i världen har man fri tillgång till att skada människor utan att ens röra dom, du behöver inte ens öppna munnen för du kan bara trycka på "enter" och skicka iväg hot och tankar som får personen att må illa.
Personen kan få gå med kommentaren i tanken flera minuter, timmar, dygn och veckor medans du bara loggar ut och sen är allt frid och fröjd. 
 
Alltså Näthatet 2013.
 
På instagram förekommer det otroliga mängder med kommentarer som bara kväver ditt självförtroende och tröttar ut dig, låter dig få spöktankar "Vad är det för fel på mig" och "varför är jag inte som alla andra". 
 
Det är då du måste höja ditt huvud, och skrämma iväg dina tankar om att du inte är lika mycket värd som alla andra och visa personer som kan göra något åt det, visa vuxna och sätta dit dom som försöker förstöra din dag men visa att dom inte lyckas. 
 
Du måste visa att dom gör fel och dom inte har rätt att lägga sin skit på dig. Dom har inte rätt att dumpa kommentarer sådär. Det uttryck jag hatar mest i hela världen är "Alla har rätt att ha sin åsikt" Men inte att skriva den för att trycka ner människor, haha självklart att det inte är en åsikt att trycka ner andra för att höja tronen för sig själv.
 
Men vem skulle egentligen bara skriva saker för att trycka ner varann? Det måste vara någon psykiskstörd person...
 
Men nej det behöver det inte vara, det kan vara en person som har blivit ordentligt krossad och ledsen, en person som ber om att få veta vart gränsen går. För tror ni att personen tjänar pengar på det? Nej då kanske den måste skaffa kunskap om hur långt man kan gå. Är inte det ganska självklart, för vad tjänar du att skicka iväg en elak kommentar eller skapa ett elakt inlägg och stänga ut en person? INGET FÖRUTOM KUNSKAP NÄR PERSONEN SÄGER TILL !!
 
En stark tjej som kämpar med detta dagligen är 13- åriga Nellie, som skapar sin egen väg fast hon dag för dag får kommentarer på hennes instagram. Kommentarer som söker uppmärksamhet och gått över gränsen.
 
Samtidigt som Nellies "fans" försvarar henne och stärker upp varann med "girlpower". Men ibland spårar det ur tyvärr, ibland blir det kaos och folk kallar varann för elaka saker och skällsord smäller hit och dit. Och då står Nellie där och får se alla dessa hemska hot och anklagelser som träffar varann. Som gör att flera går med klumpen i magen för en lång tid.
 
Så innan du tänker skicka en kommentar oavsett vad du skriver, tänk till:
 
*Hur många tar åt sig kommentaren på ett positivt sätt?
*Hur många tar åt sig kommentaren på fel sätt och får gå med klumpen i magen?
*Är min kommentar emot näthat?
 
 
 
 

Mysridning

Idag åkte jag och familjen mot karlskrona för att hämta hem en liten kanin Till Winnie, såklart är hela familjen kära i den lilla nykomlingen... Han får knappt vara ifred från Alvida som är helt fast i honom... Stackarn... 😳 
 
men sen idag fick Rabat ett slappt ridpass barbacka, och i slutet red jag endast med Benen ingen tygel. Så det var mest gos och klia på ryggen idag medans mamma var söt och mockade. ;) 
 
 

halloweeen

En grej som jag har stannat & tänkt till lite extra på nu när Halloween har passerat är dräkter.
På insta spammas det med bilder på lättklädda ungar med fula hashtags #Halloween.
 
Och bilderna... Herregud, självklart är den där lilla ungen på mellanstadiet utklädd till en katt? En lättklädd katt, wow va rädd man blir liksom. Och varför ens så lättklädd? Pusha upp med strumpor innanför bh och försöker få det till "bröst", japp såhär är det 2013...
 

3 dagar utan blogg 😳

 
 

RSS 2.0